Přidat odpověď
Nemám plno elektrických spotřebičů, kteří jiní považují za nezbytnost - mikrovlnku, myčku, sušičku, friťák, různé roboty do kuchyně. Prostě to buď nepotřebuji, nebo je to vyloženě na nic (friťák jsem odnesla do sběrného dvora, i když byl funkční, prostě to byl krám, který zabíral místo a stejně tak poslouží kastrólek s olejem na sporáku).
Jezdím hodně MHD nebo využívám vlastní nohy, vzdálenost 600 metrů je pro mně směšná, takže bych ji rozhodně nejela autem a asi ani tou MHD (ale to jsem si všimla u nás na vesnici, kde máme chalupu, že tam razí místní pravděpodobně heslo "ani krok nazmar", protože úseky, které jsou schopni ujet v autě jsou až nepochopitelné, jezdí snad i 100 metrů, jenom očekávám, kdy budou jezdit i po vlastním dvoře!). Na druhé straně, auto máme a také využíváme, ale rozumně.
Odpad recykluji - papír, plasty, sklo, na chalupě samozřejmě kompost.
Sezóní ovoce a zeleninu kupuji na trhu od místních pěstitelů, n druhé straně, když jsou v zimě cherry rajčata jenom z Maroka nebo Španělska, tak si je holt koupím.
Takže podtrženo, sečteno, snažím se nad tím přemýšlet, ale zase to moc nehrotím!
Předchozí