Saamajno, já to vnímám jinak - v porodnici se dělá nebo možná spíš dělalo všechno rychle, dítě vykoukne, někdo ho chytí, rychle mu ustřihne pupečník, rychle ho zváží, v rychlosti umyje....vím, někde je to jinak, ale zažila jsem to takhle 3x ze 4 porodů, počtvrté jsem byla v narkóze, takže nevím.
Já bych to svému dítěti přála...od kohokoliv laskavého (už to slovo vytahuju zas
), protože on ten kontakt s cizími stejně proběhne. Jen prostě - jinak. Uspěchaně, nervózně, s trhavými pohyby, někdy i s hlasitým pokřikováním.
Jinak - jo, ráda bych se podívala i na to, jak sestřička koupe moje miminko...něžných dotyků není nikdy dost...a pak bych to asi doma zkusila napodobit
, asi ne tak razantně přes očička a pusinku
.
A proč by mělo být špatně, že si sestřička dítě užívá? Je fajn, že na takových místech pracují lidi, co mají rádi děti - kéž by byli i ve školkách a nemocnicích a dětských domovech...
Proč v tom hledat něco nenormálního? Mně právě přijde nenormální to, jak se s dětmi v porodnicích zacházelo...teď nevím, nebyla jsem tam už 14 let.