Přidat odpověď
Děti se musí naučit zdravě jíst především doma.
Jídelny by sice peníze přidat potřebovaly, jenže nejen peníze. A kromě toho, i kdyby dostaly milion a nejlepší odborníky na výživu, stejně se nezavděčí, vždycky bude někdo pyskovat, že děti dostávají čočku a nebo naopak, že mají dostávat jídlo veganské, bezlepkové, paleolitické či podle krevní skupiny.
Je úplně šumák, jestli děcka dostanou knedle nebo nudle, je to totéž, jen ty knedlíky jsou momentálně od ďábla.
Rozumné by bylo chtít, aby jídelna vařila z kvalitních, čerstvých sezónních surovin, pestře a pro děti chutně. Poskytnou na to prostředky. A to včetně toho ovoce, které je potřeba podávat dětem jinak, než "tu máš banán a na chodbě ho rozšlap po podlaze".
Čím víc budou lidi hrotit a vymýšlet prudy - jak asi ty ženské, co tam vaří, nevzdělané, z chudého a za minimální mzdu tam budou marinovat tempehy a ochucovat bulgur, aby byl dobrý - tím pravděpodobnější je, že jídelny přestanou existovat a děti si budou nosit pěkně packed lunch z domova, takže jich bude o hladu nebo hladovém jídle ještě víc, než teď. A to fakt bude pokrok.
Co se týče ovoce a zeleniny do škol, je to normální tunel jako všechno ostatní tomu podobné.
Předchozí