Přidat odpověď
Anett, prakticky každé nakrájené ovoce hnědne. Velkovýdej jablek, hrušek, banánů, meruněk, nektarinek (což jsou nejčastější jídelnové druhy) by v nakrájené podobě byl dost ekl, na výdeji obědů je to položené v řádu hodin (obvyklý rozsah výdeje je 12 - 14).
Jediné ovoce, které zvládá porcování bez hnědnutí, jsou citrusy, ty by se eventuálně mohly dětem dávat tedy oloupané. Ale zas takovu potíž v oloupání pomeranče a mandarinky vlastními silami nevidím. Já teda dostávala vždycky radši pomeranč celý, než oschlé oloupané měsíčky.
Zelenina nakrájená na kusy to zvládne líp, ale taky to není úplné terno. NAvíc zelenina, která je nakrájená a není v kyselém nálevu, ztrácí rtychleji vit. C. Ten je v kyselém salátovém nálevu stabilizovaný, takže salát j e zo thohle hlediska hodnotnější.
Něco jiného jsou svačinky ve školce, ty se podávají v jednotnou dobu a ovoce se dá rozkrájet, jelikož se mu za tu dobu nic nestane.
Předchozí