Přidat odpověď
Ahoj, žlučník mi vyndavali v únoru, takže je to ještě víceméně čerstvé :) Se stravou jsem na tom 100% líp než před operací, vajíčka bez problémů, majonéza/tatrka taky, hlavně už se zase můžu cpát čokoládou, ze které jsem měla předtím strach :) Víno už jsem taky zkoušela, ale mě stačí bohatě jedna sklenička.....
Smažené mi trochu problém dělá, ale dle mého je to z toho, že si organismus prostě odvyknul. Hranolky můžu, řízek a cokoliv ve strouhance možná někdy prubnu doma, kde se dá ta mastnota alespoň vysát, když jsem to zkoušela v kantýně tak mi bylo těžko. Každopádně potom nemám problémy jako byl žlučníkový záchvat, ale spíš pocit těžkosti v žaludku. Zvládla jsem už i květákové placky pečené na sádle, ale ten pocit těžkosti trochu byl. Česnek, který mi evidentně spouštěl záchvaty, jsem ještě nezkoušela - lépe řečeno ne syrový a ne v jídlech, kde dominuje, ještě stále se trochu bojím.
Na co si musím dávat pozor je opravdu pravidelně jíst. Nesním toho najednou tolik jako před operací a když se přejím, je to nepříjemné. Někdy (například slavnotstní obědy), to řeším pastilkami Pankreolan forte, které by měly jídlo trochu natrávit už v žaludku. Ale nechci to do sebe cpát furt. Taky nesmím moc vyhládnout, nedávno se mi to stalo a udělalo se mi blbě. Takže se snažím stále mít s sebou svačinu a jím rozhodně víckrát než 5x denně...
Ale ono je to všechno hrozně individuální, jak které tělo na vyndání žlučníku zareaguje....
Předchozí