| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Napřed jsem se zastyděla z prvotního dojmu, že asi nic tak nadstandardního nedělám, pak jsem si přečetla začátek diskuze, kde ten úvodní nápad byl stejně strhán. Tak napíšu, co dělám já.

Učím na odborné SŠ a SOU, tak u nás už ty panenky moc nepřichází v úvahu. Jako motivační se zejména u žáků SOU ukázaly být výjezdy do zahraničí. Dřív s nimi nikdo moc nechtěl jezdit, přece jenom bývají víc problémoví, pocházejí často ze sociálně slabého prostředí. Hranice s Německem máme kousek, z výletu do Drážďan jsou nadšení (většina nebyla ani v Praze, ba ani v sousedním krajském městě). Všichni žáci mají možnost vyjíždět do Německa na stáže a praxe, zjištění, že se domluví je pro ně příjemné.

V hodinách dostávají žáci za aktivitu a správnou odpověď bod, za 5 bodů mají malou jedničku. Byla jsem překvapená, že se i ty velké "děti" snaží za "bodíček". Mmch, malé jedničky už několikrát přechýlily průměr známky k té lepší známce. Jinak se snažím k žákům v rámci mezí přistupovat individuálně. Myslím, že v tomhle věku už je odpovědnost za výsledky na nich, ráda vysvětlím, zopakuji, ukážu, ale musí tam být prvotní snaha od nich.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.