Já bych učila. Děti mé sestřenice, která žije v Anglii neumí česky ani slovo. Připadá mi to škoda. Můj otčím měl kamaráda, který i s rodiči emigroval a jeho děti taky neuměly a přitom měly venku jak otce, jehož rodný jazyk byla čeština, tak babičku s dědou. naopak zase jiná rodinná známá emigrovala s rodiči, když jí bylo 12 let a její děti umí česky líp než ona neboť jim od malinka četla v češtině pohádky a pak je každý rok posílala v létě na české tábory.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.