Přidat odpověď
Jasmín, obávám se, že něco podobného zažil téměř každý rodič, který má děti ve škole. Také jsme tohle řešili vlastně už na obou školách, kam holka chodila a chodí. V prvním případě špatná, slabá učitelka, která na nedostatky u dětí sama upozorňovala a neustále o nich mluvila a myslela si, že se vše vyřeším nadávkami a řvaním po dětech; ve druhém nynějším případě skvělá třídní, která asi přesně ví, jak jednat, protože vždycky když jsem jí zkontaktovala třeba i jen sms v noci, tak byl problém okamžitě druhý den vyřešený. Byla bych ráda, aby holky dokázaly problémy řešit beze mě resp. aby dokázaly zajít za třídní a svěřit se... ale zatím je to sci-fi. Jinak poslední dobou problémů ve třídě bylo více (mimo naši holku), tak mi třídní říkala, že silně zvažuje, že ještě před koncem roku pošle do třídy psychologa... Třídní veškerá opatření s dotyčným lumpem či lumpicí dělá za dveřmi beze svědků a dítě se vůbec nedozví, kdo si na něj postěžoval...
Navíc si tedy dost, jak to tu čtu vážím toho, že škola u nás na maloměstě řeší i šikanu mimo školu - třeba právě na autobusových zastávkách... protože je to spádová škola pro okolní osady, vesničky... a škola chápe, že rodiče ne vždycky mohou zakročit když u toho nejsou.
Předchozí