Přidat odpověď
V záchvatu zdravé výživy jsem zakoupila nádobu na klíčení výhonků a teď mám dojem, že se snad odhodlám ji i použít. Ale co se vlastně dá klíčit? Znám alfalfu, ředkvičky, takové ty běžné rostlinky. Ale váhám u luštěnin - platí to, že jsou zasyrova jedovaté, i pro naklíčené? Vím, že se dávají klíčit fazole mungo, ty mi nechutnají. Ale viděla jsem i směsi se zelenou a červenou čočkou, je to fakt jedlé?
A pod dojmem oné slavné aféry s krvavými průjmy ze španělských okurek, z nichž se nakonec vyklubaly německé klíčky, se taky chci zeptat, v čem byl tenkrát problém? V kontaminovanci zeminy nebo čeho? Jsou klíčky bezpečné? A jak s nimi bezpečně nakládat, aby to nebylo jak "sportem k trvalé invaliditě"?
Předchozí