ničení hraček je normální, ale třeba moje dcera to dělá jen tak. Nevím, jestli ji těší, že jiným ubližuje nebo jestli prostě zkouší, jaká bude reakce či to kazisvětství má v sobě. Např. mně včera rozstříhala metr. Prostě ležel na pracovním stole, byly tam i nůžky, tak stříhala. Starší namaluje obrázek, mladší ho buď zničí nebo "vylepší", vezme fixu a počmárá celou sedačku, druhý den třeba parkety. Neustále něco olupuje, odrabuje.... Scény u všeho- jídlo (taky do 2 let se jen kojila, ostatní jídlo plivala nebo blila), oblékání- má vyhraněný vkus a než si to všechno sladí, třeba 5x se přesleče. Pořád jekot, jde kolem sestry a jen tak ji kopne, jde kolem stolu a smete z něj věci na zem.... A k tomu jekot a opozice. Dá mi opravdu hodně zabrat, abych ji měla ráda. Starší dvě jsou v rámci normy, starala jsem se o synovce a bratrance (nemyslím 2 hodiny hraní, ale opravdu každodenní péče po dobu, co byli jejich rodiče v práci). Nikdy jsem něco takového nezažila. Soukromě jí říkám Čachtická paní