Přidat odpověď
Monty, možná. Já jsem třeba ve školce zažila různé věci: učitelka mě strčila přede všemi pod studenou sprchu za to, že jsem si nezapnula knoflíky u pyžama. Běžně jsme dostávali pravítkem na holou za to, že v době spánku nespíme. Když zlobili kluci, museli se pověsit za ruce nahoru na žebřiny a viseli tam tak dlouho, dokud se nepustili a nespadli dolů do takového plastového sudu, který tam byl připravený. Do jídla nás nutili tak dlouho, dokud u toho jedna holka neomdlela a neskácela se ze židle na podlahu, pak už si to nedovolily. Jednou jsem šla se školkou do bazénu, kde jsem nikdy předtím nebyla, a nutili nás skočit do vody. Kdo odmítnul, toho tam naházeli násilím. Řvali jsme strachy, že se utopíme. Když jsme pak v první třídě měli začít plavecký kurz, týden jsem řvala, že tam chodit nebudu, a celý rok jsem se odnaučovala bát se vody. Tobě to možná přijde všechno jako prkotina, ale mně v té době rozhodně ne. Dnes se z toho nehroutím, ale jsou to v podstatě jediné moje vzpomínky na školku a byla bych hrozně nerada, kdyby moje děti potkalo něco podobného.
Předchozí