Prazando kde to žiješ proboha? v nějakém areálu mensy?
aby předškolní 5.5 leté děti počítaly do 300 je rozhodně neobvyklé.
Možná těm kamarádkám až tak nevěř. A neporovnávej neustále s někým své dítě. A pokud máš jen takové kamarádky tak na tu hru nepřistupuj. Nebo si najdi (i) jiné kamarádky.
Nevím jestli žiju v nějakém "hlupákově", a pohybuju se jen v okruhu "hloupých" lidí ale to co popisuješ mohlo umět spíš jen pár dětí při nástupu do školy ze dvou prvních tříd v synově ročníku. Mám v okolí hodně dětí předškolního a ml.školního věku, a jednak nemyslím že by toto bylo běžným standardem aby uměly, a to ještě prváci (ti počítají ve škole aktuálně do 20ti).
ALE ROZHODNĚ takové věci o o ostatních dětech v okolí, v rodině, kamarádek, nevím, nesleduji. A ani to nikdo to s kamarádek nijak se mnou neřeší, co už jejich či moje dítě umí/neumí.
Jen si tak říkám v jakém to žiješ společenství, kde se pořád mezi sebou porovnáváte, chlubíte či co. Navíc i tedy dost nereálné věci, jelikož pochybuju že by u nás v ČR bylo místo s tak vysokou koncentrací předškolních géniú.
Mně tedy přijdou jak z mateřské školky matky co toto neustále řeší, zdůrazňují a chlubivě si (nejspíš) snad i vymýšlejí - protože 5-leťáci počítající do 300, no nevím kolik jich tak v republice může být