| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jáhly jsou obilovina (proso). Obiloviny (jáhly, pohanku, oves, ječmen, rýži,...) používám "jako přílohu", kdežto luštěniny (hrách, cizrna, čočka, fazole, fermentované sojové výrobky) "jako maso" - dodávají obilninám chybějící bílkoviny. K tomu zeleninu, optimálně ještě nějaké semínka a kvašenou zeleninu.

Pokud chceš zpestřit a ozdravit jídelníček konvenčním jedlíkům - tj. zakomponovat tyto suroviny tak, aby to nebylo tak docela znát, doporučuju začít pozvolna kombinovat s jídly, na které jsou zvyklí - např. do knedlíků přidat vařené obilí. Z luštěnin lze připravovat výborné karbenátky a pomazánky, na kterých si pochutná i leckterý kovaný masožravec.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.