Přidat odpověď
Do diskuse jsem jenom nahlíd, ale i když bych sám nejspíš zaplatil (ale už jsem se setkal s ženskýma, kterým se to nelíbilo a trvaly na vlastním placení), řek bych, že z takový věci se dá pro vztah poznat málo co. A už vůbec ne věci typu "placením čaje to začíná a kdo ví čím končí."
Společenský pravidla, i kdyby byly nakrásně do kamene vytesaný, se měněj s dobou, protože jsou prostě odrazem převládajících společenskejch vztahů určitý doby a místa, jinak by po světě nebylo tolik různejch a protichůdnejch společenskejch pravidel.
A mě osobně by nejvíc vyhovovalo, kdyby se v případě, že bych zaplatil sám za sebe, dotyčná zeptala, proč to dělám. Ona by se dozvěděla s mnohem větší pravděpodobností, jestli je díky zkušenosti, neznalosti pravidel, jinýma pravidlama nebo lakotou, takhle se dozvěděla akorát to, co by si mohla vyvěštit z čajovejch lístků. A přiznám se, že přístup ve stylu "mám problém, nevím co si myslet, tak se zeptám" by pro mě osobně byl velmi silným podnětem k dalšímu setkání.
Předchozí