Přidat odpověď
Tak pokud její matka měla takový názor na židy - zjevně nějak ovlivněný ještě nacistickou propagandou, či nevím kde k němu přišla, tak nijak nepřekvapí pro jí to říkala tajně jako tajemství.
Také neuvádíš rok kdy k tomu došlo, to by bylo asi dost osvětlující. Pokud to bylo v dnešní době tak je snad jediné vysvětlení že její matka stále žije v zajetí takovýchto xenofobních názorů.
Jinak já nemám dojem že společnost nějak anti semitská, já nic proti židům ani jiným náboženstvím nemám, a upřímně řečeno ani netuším kdo v mém okolí, např, v práci je jakého vyznání. Považuji to za soukromou věc. mně by informace zda někdo je/není žid nepřišla jako nic pozornosti hodného, nechápu co je na tom.
Jinak "protižidovské" tendence co se týče nějakých útoků, např. toho ve Francii a napětí mezi židy a muslimy nesouvisí s židovstvím jako takovým ale s vleklým problémem ohledně Palestiny. Kdy samozřejmě "spouštěčem toho proč a jak vznikl Izrael byl holocaust a situace po 2sv.válce. Všechno někdy souvisí se vším. To je ovšem na delší a složitou diskuzi.
Předchozí