| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Mně blízká osoba se až ve svých hoodně dospělých letech od své matky dozvěděla, že její předci byli židé. Konkrétně její pradědeček z otcovy strany. Tato informace nikde nefigurovala, v rodině se o tom vůbec nemluvilo, až teď se dozvěděla, že její děda prý za války zfalšoval rodné listy či co, takže se vyhnuli perzekuci od nacistů a koncentráku.
Tak by nás zajímalo, proč jí tuto informaci matka svěřovala jako tajemství s tím, že to nesmí nikde říct. Že by se coby válečné dítě bála, že by někdy v budoucnu mohla přijít nějaká národnostní či rasová nenávist, že by pra-pravnoučata mohla být třeba (kdoví?) v případě změny režimu perzekuována?

Na otázku, co je na židech špatného, jí matka řekla, že prý jedním z rysů je údajně např. lenost (hlavně u žen), že se to dědí. V tom případě jsem taky židovka, umím být neskutečně líná ~;)
Já "českého žida" zkrátka nepoznám, pokud by neměl jako např. v amerických filmech jarmulku a pejzy.

Co vlastně mají dnešní lidé proti židům? Co proti nim měli v nedávné minulosti? Čím by asi tak mohli být nebezpeční?
Žádné logicky podané odpovědi jsem nikde nenašla. Ani třeba nějaké nepříliš logické informace, jen takové "není šprochu...". Je toto téma tabu?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.