Přidat odpověď
Vidím zde, že ani autorka dotazu, ale i další, váhají při rekonstrukci co použít. Já za sebe radím, pokud máte příkon elektřiny, tak jděte do indukce. Já vyzkoušela za svůj život všechno, nejlépe se vaří na plynu, protože reaguje rychle, ale protože doba pokročila, tak plyn v pohodě nahradí co do rychlosti indukce. A její uživatelská vlastnost je proti plynovým deskám tisíckrát lepší. Když byla indukce x x dražší než sklokeramika a plyn, tak to bylo něco jiného, ale teď je to cenově už o ničem, jediné co by se mohlo prodražit je ten příkon. A nádobí na indukci z Ikei opravdu není drahé. Hlavní výhodu indukce, kromě rychlosti, vidím hlavně v tom, že cokoliv tam překypí, tak se nemá šanci připálit ani deska ani hrnec, protože deska vlastně nehřeje. Nadzvednete hrnec, houbičkou setřete, ta se tam nepřipeče jako u sklokeramiky, a deska i po mnoha letech vypadá pořád jako nová. Zatímco pomalá sklokeramika je za chvíli flekatá, potřebujete na ní škrabku a chemii. A plynová má za chvíli ty umaštěně, připečené hořáky, co se pořád musí čistit, o bezpečnosti hrnců na hořákách nemluvě. Za mě je i nová plynová deska krok zpátky.
Předchozí