Ráchel,
a to já jo. Už jako puberťák jsem měla problém, že mi boty v běžném obchodě neseděly, měla jsem specifické požadavky na měkkost došlapu a klenbu, a kupodivu tohle ty od Vietnamců z tržnice plnily bezvadně. I dneska mám problém si ve sportovních obchodech vybrat, prtože když jsou měkké, nemají dostatečně výraznou oporu klenby (a s vložkama je neobuju). Takže já mám klidně na jednu stranu boty z nejnovější kolekce Nike a vedle nich boty z tržnice (nosím téměř výhradně sportovní boty, zkoušela jsem už kdeco, ale v těch nesportovních nevydržím delší dobu chodit).
Jako ne že by byly tržnice to nejlepší, co člověk může potkat, ale někdy to není ta nejhorší volba.
A upřímně, jak se pořád mění názory na to, co je a co není zdravé pro nohu (chvíli jsou to kotníkové kožené boty s výraznou klenbou, jindy co nejměkčí bota s nízkou podrážkou a jen opatkem, pak je jedno, jestli volná pata nebo pevná pata, hlavně aby byla možnost nastavit šířku....uf, co já toho za tu dobu, co mám děti, už četla a viděla....), tak jsem se přestala snažit o dokonalost a jedu spíš "citem a rozumem", co tak ještě jo a co už ne. Holky mají nohy zdravé, tak snad to nedělám až tak špatně
.