| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Pršut se dělá tak, že se maso naloží do soli, až celý zrůžoví, pak se pověsí do průvanu, třeba na půdu. Neudí se, konzervuje se jen solí. Stačí ho mít v chladnu - ve špajzu - nebo v lednici. Balkánskej pršut se ale u nás nesežene.

Kupovanej bude asi buď slovinskej nebo případně z nějakejch jinejch jižních zemí (španělskej?), tipoval bych, že bude krájenej na plátky. Každopádně na chleba pršut ne, je slanej - pokud je to opravdu pršut. Spíš na ty chlebíčky, šel by dohromady třeba s olivama, prostě s jinou výraznou chutí. Jinak se obvykle dává k pití - k vínu, kořalce - doporučuju, s nějakým dobrým sýrem ideální kombinace.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.