Přidat odpověď
Jsou to desítky tisíc do postgraduálního studia, musí si kupovat literaturu, aby byl v obraze, někdy musí zaplatit za přenechání praxe (pojišťovny limitují počet klinických logopedů, čili šance na samostatnou praxi nejistá), platí nájem...
A poskytuje odbornou službu: dítě, které špatně vyslovuje, může mít pouze prostou dyslálii, ale také mnohem větší problém. A buďto to platí pojišťovna, nebo klient-samoplátce (v případě dítěte rodiče).
Jasně, že pak se můžete setkat s logopedem, který mrská diagnózy od boku a nepůsobí profesionálně, ale to je tak ve všech oborech, nejen v logopedii.
Nejsem klinická logopedka, tedy vůbec nejsem logopedka, ale studovala jsem speciální pedagogiku a pár z mých bývalých kolegů ambulanci má, tak o tom něco málo vím.
A ještě poznámku: předevčírem jsem za výměnu součástky v sušičce dala cca 1200 Kč. Kdybych věděla, jak to udělat a jakou součástku vyměnit, stálo by mě to jen tu součástku (cca za 2500 Kč). Ale nevím to. A taky nevím, co mám dělat se svým dítětem, kterému nejde nějaká hláska.
Předchozí