| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Dělala jsem překlady ze dvou jazyků. Všechny překlady jsou dnes odborné, obecné texty typu běžná obchodní korespondence si dnes nikdo překládat nedává. Já jsem dělala hlavně právní a ekonomické. Na technické bych si netroufla. Všichni vyžadovali vysokou kvalitu, jak po stránce gramtické, tak terminologické, a v případě nespokojenosti nebo pochbyností by následovaly reklamace a žádosti o slevu.

To se na logopedii stát nemůže. Nad jednou stránkou jsem často strávila hodinu i více (včetně korektury) a klienti by nejraději platili max. 250 Kč/NS. Byli i tací, kteří žádali pod 200 Kč za normostranu. Takže když si srovnám to, co jsem musela dělat já, s tím, co dělá logoped s mými dětmi za půl hodinu, tak rozhodně bych raději brala práci toho logopeda. Intelektuálně je to mnohem jednodušší a má čistou hlavu a jisté peníze. Já musela hlídat, aby mi klient ještě zaplatil a nesnažil se uplatňovat neoprávněné reklamace, protože dnes by chtěl každý vše zdarma. A hlavně jsem nemohla jít do místní školky, kde jsem pravidelně získala klientelu na další rok.

Dnes jsem raději zaměstnanec v zahraničí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.