Přidat odpověď
Ahoj,
byla jsem teď s dětmi na logopedii, chodíme tam kvůli výslovnosti, žádné poruchy nemají. Trénujeme různé rohýbání jazyku a mluvidel apod., aby se zlepšila výslovnost dě, tě, ně...
Nejsem pacient přes českou pojišťovnu a platím vždy hotově, takže vidím, jaká je skutečná cena. Moje pojišťovna mi to potom proplácá zpětně.
Za půl hodiny logopedie zaplatím 500 Kč. Za první setkání, které bylo o něco delší, jsem dala 1000 Kč. Platím to dobrovolně, ale říkám si, že logopedové musejí mít výborné výdělky, pokud jim pojišťovna platí takové sumy a pacienty mají vesměs ze školek v okolí, které si tam naberou od věku 3 let. A nepřišlo mi to zrovna jako náročná práce v případě běžné výslovnosti u dětí.
Sama mám také kvalifikaci a VŠ, jenže pracuji na volném trhu, který není regulován, a mohu si říct jen tolik, kolik jsou lidé ochotni mi zaplatit. A za hodinu mé práce by mi nikdo 1000 Kč nedal. A to si myslím, že moje práce je intelektuálně mnohem těžší a snad i s větší odpovědností, než má logoped předškolních dětí.
Předchozí