| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj,

jestli mi můžete poradit někdo.
Mám pračku něco málo přes rok, BOSCH 7. smysl, ne úplně nejdražší, prostě takovou normální. Pořád prala v pohodě, posledně jsem prala prádlo vč. zimní bundy, tak to špatně vyždímala (ale to je normální, to dělá i naše druhá-drahá pračka), akorát že teď už ani nepere - v podstatě jen napustí vodu a udělá pokus o otočení bubnu a místo toho vydá jakýsi kvílivý zvuk a tak to radši vypnu... Zkusila jsem, jestli není přetížená, tak jsem tam nechala jen půlku prádla, ale zrovna tak...

a) víte někdo, co by s tím mohlo být za problém? Já tak nějak (za ty roky samostatné hospodyňky) soudím, že dělá v podstatě totéž, jako kdyby byla nerovnoměrně vytížená - tj. jako kdyby v ní bylo něco těžkého, co nedokáže otočit, ale je tam naprosto normální prádlo a jen trocha... Návod praví, že pokud pračka je hlučná či skáče či něco podobného, tak vyvážit - vodováhu, srovnat nožičky... Ale nemám vodováhu, nožičky asi taky sama těžko srovnám, navíc doteď prala v pohodě, tak proč by se najednou sama znerovnovážila???

b) nebo spíš - co se dělá, když takhle zlobí pračka v záruce? Jako těžko ji naložim do auta a odvezu do obchodu na reklamaci, že? Zkoušela jsem volat na servisní středisko Bosch, které je uvedeno v návodu k použití, ale tam byl jen záznamník, že nechte číslo, my se vám ozveme a nikdo se (zatím) neozval... Co děláte? Do obchodu mám pocit, že je zbytečné volat - je to velký obchod velkého řetězce, tam mi chlap (nebo baba) na kase asi těžko poradí? Nebo normálně "komerčního" opraváře, jsou tu dle netu v okolí dva, myslíte, že by mohl fungovat tak, že by přijel a kdyby to byla "moje chyba" stylu seštelovat nožičky, tak bych mu zaplatila a kdyby to bylo "na záruku", že by třeba nějak sepsal reklamaci?

No, nikdy jsem ještě pračku nebo lednici nebo sporák nebo něco podobně velkého nereklamovala, tak se cítím trochu zmateně... Nejlepší by bylo, kdyby mi po telefonu řekli, stiskněte tlačítko 2a3 současně na dobu 3 vteřin a ono se to zresetuje (podobně opravuju plynový kotel :-) ). Už vidím, jak týden před vánoci, když jsem se chystala prát závěsy a povlečení ... sháním opraváře. MOje nervy...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.