Přidat odpověď
Ty mas Silvii? Aaach, to je muj sen! Zatim jsem se zmohla na novou Brikku, takze je co pit.
Jak dlouho ses se S. szivala? Jaka je kava ve srovnani s Brikkou (mam matny dojem, zes ji mela taky). Mas pocit, ze se ti vyplatilo investovat cas na zauceni i penize?
Ano, nektera kava je nakysla, stupen acidity zavisi na podlozi, podnebi, zpracovani atd. Neni to zasadne tim, zda je to arabica nebo robusta. Kolumbijske kavy moc nekupuji prave proto, ze mi ta kyselost vadi (jenze sveho casu jsem byla zavalena dary z kolumbijskych plantazi,tak jsem si ji uzila az az). Treba Guatemala bez udani lokality je nevyzpytatelna (nektere lokality davaji hodne nakyslou urodu), takze tu beru jen pokud je z "bezpecne" oblasti. Posledni dobou kupuji brazilskou kavu z mistni prazirny (i nas vidlakov ma svou prazirnu), je bezvadna, neni nakysla ani trochu, krome toho ma tezke, az susene svestkove aroma.
Předchozí