balili do těch křenových listů, jak jsem psala. A nakládali do láků (viz klasika lák na svíčkovou,a le i suché marinády jen z koření, maso se nakládalo víc než dnes a často do kyselava či do vína). Ale oni moc nekupovali hlavně do zásoby, řezník ml maso v ledárně s dostatečným průvanem, tak se mu nekazilo (nevíc se masa i různě vyzrávala, tím taky vydržela). no a na delší uchování ho prostě udili.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.