Přidat odpověď
Toto sice není předmětem diskuze, ale s tímto nemůžu souhlasit. Zrovna toto nepovažuji za nějaké plýtvání ze zdravotního pojištění. Z toho aspoň má šanci vzniknout něco dobrého a narození dítěte je navíc ze z celospolečenského hlediska užitečné. Pro nás pro všechny kdo do systému přispíváme, někdo totiž bude muset vydělávat zase nás v důchodu.
To by se dalo říct že si mají platit svou léčbu kuřáci, alkoholici, různí závislí, obézní nedodržující životosprávu. Ti všichni si ničí zdraví dobrovolně, neplodnost si nikdo nevybírá. A posuzovat zda je třetí dítě vrtoch, to mi přijde přes čáru. kolik je norma, je dost jedno, dvě, tři?
Příspěvek na IVF je limitovaný poměrně dost. Max. 3x za život a jen do 39let. Tak proč na tom má být bita ta které se předtím podařilo a pak už ne. Navíc tuto anabázi tedy málokdo podniká jen tak z plezíru. A pojišťovna proplácí jen to základní, takže i tak si musí každý doplácet a to často dost, aby se zvýšily šance. To co dává pojišťovna mi zas tak moc nepřijde (už nevím z hlavy ale kdysi jsem si to nechala vyjet), že by to nestálo za to, když je šance že se narodí dítě.
Předchozí