Přidat odpověď
Aby salát fungoval jako hlavní jídlo, měly by tam být nějaké proteiny. Takže buď ty luštěniny, vejce, sýr nebo vařené či pečené drůbeží maso (asi by šlo i jiné, ale mně to nechutná, a uzeniny už vůbec). Ačkoli můj manžel dělá výborný salát, kde je mozzarella a šunka, s balsamikovým octem. Teď jsem si někde v restauraci dávala výborný salát s krevetami, tuňák je fajn, ale dá se tam dát jakákoli podušená nebo pečená ryba, případně uzený losos nebo i makrela. Zálivka spíš záleží na chuti každého, já jsem se před lety naučila ve Francii zálivku z vody, balsamika, olivového oleje a dijonské hořcice s kdejakými čerstvými bylinkami, které mám zrovna za oknem, a liju to skoro na všechno. Nicoiský salát s tuňákem a vejcem ani moc zálivky nepotřebuje. A dost lidí si dělá saláty s kysanou smetanou nebo s jogurtem, to je taky fajn. Já teda k salátu potřebuju i nějakou přílohu, jinak mám po něm hlad - foccaciu, opečenou bagetu nebo třeba jenom chleba, případně těstoviny nebo rýži dovnitř.
Předchozí