mandelinko,
no můj muž taky dlouho nechápal, že takoví jako on kolem něj nejsou všichni, protože znal jen lidi s podobnými schopnostmi.
Jenže já jsem jsem vyšla z úplně jiného prostředí, setkávala se s jinými lidmi, pro mě vrcholem nějaké výjimečnosti byli moji sourozenci, kteří sice také nějaké nadání mají, ale rozhodně ne v takové šíři a na takové výši.
Takže to, co ti může připadat narpsto normální, může být skutečně všestranné vysoké nadání, jen si ti lidé třeba vybrali spíš tu cestu dělat tak nějak všechno i když ne na maximální úrovni.
Takže pokud ti někdo s IQ 160, absolutním sluchem, 8 cizími jazyky, s eidetickou pamětí, sociálně zdatný natolik, aby vedl tým několika desítek lidí v praktických oborech, prakticky zručný a v běžném životě vysoce adaptabilní (třeba na rozdíl ode mě), sportovně zdatný, ačkoliv postava by mluvila spíš o opaku, připadá vlastně zcela obyčejný, tak ti můžu s čistým svědomím říct, že to fakt není nic běžného, ale zase to není zas tak vzácné, aby člověk tvrdil, že takoví lidé existují jen zcela vzácně.
A tedy i mému muži se po dvouleté šikaně v běžné ZŠ na výběrovce dost ulevilo. A fakt to nebyl a ani není žádný asociální mimoň
.