Tak na toto u nás najlepšie zaberalo, keď musel takúto náladovosť znášať syn od niekoho iného.
Keď sa dohodol sa kamarátom že pôjdu von a synovi sa nechcelo, vysvetľovala som ako tomu kamarátovi je, tešil sa že sa budú hrať a teraz je smutný. To nezabralo ale ak naopak kamarát povedal že nejde aj keď sa dohodli tak bol syn smutný a nahnevaný, tak som sa mu snažila vysvetliť že presne takto sa ten kamarát cítil keď nešiel von on.
Ďalší dobrý moment bol keď mi sľúbil že pomôže aby som mala čas zahrať si s ním nejakú hru. Potom si to rozmyslel, vyhýbal sa tomu, vykrúcal, nemohol lebo bla bla...A potom prišiel keď bolo všetko urobené aby som sa s ním šla hrať. No ale to som zas nemohla ja
bola som unavená a už som ani nemala náladu na nejakú hru keďže mi niečo sľúbil a nesplnil.
Inak ak 7 ročné dieťa povie že chce byť celý deň v posteli tak to vôbec neberiem vážne. Neviem prečo by som ho mala k tomu dokonca nútiť
Sú veci ktoré vyžadujem (je ich pár) takže ak by chcel byť celý deň v posteli ok ale jesť príde do kuchyne ku stolu, do postele jedlo neberieme, to je naše domáce pravidlo, takže ani suchý rožok alebo jablko sa u nás v posteli neje. Jediná výnimka ak je niekto chorý.