| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Krom toho, že to zkus s tou laktační poradkyní, tak

prostě se hoď do klidu, když to nepůjde, dělejte si to po svém.

Dodnes je mi špatně z toho, jak jsem v nemocnici dítě vážila před-po, kojit max. 20 minut a "maminko, buďte si ho", "musíte si ho budit" ... pak ostříkat, co nevypil nalít do něj flašou a zas "musí to dopít, musíte ho budit" ... dokud nevypije x-krát denně, x-ml, tak domů nepůjdete...

Tj. můžeš ho u kojení budit, šimrat ho prstem na tvářičce a po bradičce, aby teda nespal a pil. Neměl by být u prsu 45 minut, když stejně jedeš "trojkou" (kojit, dokrmit,odstříkat) - to pak nedáš časově... Když kojíš co tři hodiny, tak musíš mít rytmus - kojení 20 minut, max. 10 minut dokrm, dítě frknout spát, dalších cca 20 minut odstříkání, zbytek času jakžtakž pro sebe, než se jde zase na věc - my teda předtím ještě cvičení Vojtovky. Nedovedu si představit, že u toho bych měla mít dítě u prsu 45 minut. Když nepomůže laktační poradkyně, zkus i kojící klobouček (což sice "laktační liga" zakazuje, ale moje dítě s ním pilo podstatně líp, než bez něj - je to teda už asi "navždy", protože pak bez kloboučku už pít nechtěl, ale my jsme tam ten rozdíl měli veliký)

Trojku jsme vydrželi asi 3 měsíce? už si to radši nepamatuju, byla ze mě troska (vyhublá, nevyspalá, klepala jsem se), pak jsme najeli na částečné UM, takže jsem přestala odstříkávat a jeli jsme "dvojkou" - nakojit-dokrmit UM, to bylo bezva. Kojila jsem celkem 13 měsíců (samozřejmě čím dál tím míň, jako všichni) a mělo to i tu výhodu, že jsem mohla teda dítě občas nechat na starost tátovi s flaškou UM .

Takže za mě, flaška neznamená automatický konec kojení, dokud zvládneš dokrmovat i MM fajn, když ne, tak UM ti dítě taky nezabije. Zabojuj- zkus tu poradkyni - ale když to nepůjde, tak se nic tak strašnýho nestane.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.