Tenhle recept jsem vyškemrala na minulé dovolené v Tyrolsku na majitelce malého penzionu, měla úžasné domácí marmelády. Tahle "Apfelstrudelmarmelade" je po její prababičce a bylo to absolutně fantastické. Ona má v receptu vše bio.
Apfelstrudelmarmelade
1 kg jablek 200 ml bílého vína nebo 100 % jablečného džusu / ona dávala víno/ 30 ml citronové šťávy 50 g jemně posekaných lískových ořechů 50 g posekaných rozinek lžíce skořice 1 balení želírovacího cukru 3:1 / je to balení 500 g a může se nahradit 350 g cukru a gelfixem 3:1, záleží na sladkosti jablek.
Jablka se nastrouhají na jemno, smíchají se všemi ingrediencemi kromě gelfixu a nechají se přes noc odležet. Pak se uvaří a plní do sklenic.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.