Přidat odpověď
Martino, nathasenka problém nemá, jen se diví, že nikdo dítě nepostrádá.
Nebudu už se konkrétně vyjadřovat ke každému zvlášť, tak nějak se to zvrhlo v to, že snad mě dítě vadí a ještě víc, že mě vadí mu snad dát napít. Mám pocit, že m tu pochopili jen 3 lidé a ostatním přijde normální, že jim dítě odejde na celý den 3-4x v týdnu, někdy i o víkendu.
Vzdálenost od vody je taková, protože jsem uváděla, že někdy jsou děti na zahradě, sice jdou kolem obchodů, ale psala jsem, že peníze nemají. A ať vy ostatní máte sebevíc soběstatčné děti, tak u nás to takhle nefunguje, že třeba když má syn žízeň tak osloví někoho na ulici, ten vytáhne pětku a dá mu loka ze svého. Ne u nás to takhle opravdu není. Takže to pro vysvětlení.
Dále kdo nabyl dojmu, že nedokážu říct dítěti, že se nám jeho návštěva nehodí, tak také tomu tak není, syn se vždy ptá, jestli může kamarád přijít a kolikrát už se stalo, že o víkendu přišel když se to nehodilo, tak jsem mu jen řekla, že, jedeme pryč a on odešel. Šlo mi opravdu jen o to, že mě napadlo, co asi si myslí jeho matka o jeho každodenních činnostech.
Navíc třeba když jsou doma, tak jdou k počítači a já je musím občas vyhnat, protože nechci aby syn trávil třeba déle než hodinu u PC. Což je další věc, že matka dítěte nemá přehled o tom, co její dítě dělá.
A poslední věc, že si mám já regulovat co mi vadí a nevadí, to samozřejmě dělám, ale z mého pohledu prostě není moc normální to, že není zpětná vazba mezi rodiči při takové četnosti návštěv. A já pokud bych někoho takhle navštěvovala, tak bych to byla já, kdo si ověří, jestli někomu vadím nebo ne a nebudu čekat na to, jestli vadím já někomu.
Takže závěrem, chodí k nám dítě na můj vkus velice často, na to, že se neznám s jeho rodiči. Neřeším, jestli se u nás nají nebo ne, jen mě udivuje, že jeho matku to nezajímá. Nezměnilo by se zřejmě nic na celé situaci, pokud by matka zájem jevila, protože já svůj postoj k dítěti měnit nehodlám. To co dělám pro syna, tak automaticky zdvojnásobím. Navíc pokud má syn dovoleného kamaráda, tak je to jeho volný čas a spolu nemáme v plánu žádné činnosti. Počítám, že mimo prázdniny se to zase trochu zmírní, protože býváme doma zřítkakdy, jsou kroužky atd.
Pokud má někdo problém s tím, že jsem tu něco podobného řešila, tak má přece možnost mé téma ignorovat. CHápu, že máme každý jiné priority.
Předchozí