No podle toho, co jsem četla, tvoří ta (bububu) jedovatá kyselina palmitová kolem 20% ze vsech mastnych kyselin prirozene se vyskytujicich v materskem mlece. Prijde mi tudiz celkem logicke a spravne, ze se bude vyskytovat i v mlece umelem.
Je ale otazka v jake forme - prirozena je forma, kdy je tato mastna kyselina povesena na glycerol v pozici 2 (= beta palmitat), mela by byt lepe vstrebatelna. Pozice 1 nebo 3 jsou (pry) stepeny a vstrebatelnost je horsi. Proto je pridavani palmitatu ve forme beta ted hit na poli UM (aspon tedy co jsem zaznamenala u Sunaru tak se tim vsude chlubi).
Mastne kyseliny a tuky obecne nejsou jedovate a pro mala miminka uz vubec ne - to jen my dospeli si neumime rict dost, prehanime to a pak to podle toho vypada. Male deti ale nemuze krmit sojou a salatem - z ceho by rostly, z ceho by se vyvijela jejich nervova soustava atd.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.