Přidat odpověď
Jak? Tak, aby to bylo udržitelné dlouhodobě a konečně se podařilo? Nadváhu jsem měla vždy, léta jsem se držela na 165/85, +-2 kila, žádné extra výkyvy. Za poslední dva měsíce jsem ale nabrala cca 5 kilo a najednou to už na sobě pociťuju dost výrazně :( Jsem rychleji unavená (vlastně jsem unavená permanentně už delší dobu, teď "jen" vydržím ještě míň než předtím), nevýkonná, celkově taková nanic... Prostě fyzicky na nule, psychicky o nic líp. Chtěla bych to změnit, ale vidím jako problém to, že to vlastně nechci kvůli sobě, ale kvůli druhým. Abych od partnera neslýchala že jsem šeredná a tlustá, abych nebyla pro okolí terčem posměchu (což už se v minulosti nejednou stalo). Mně samotné můj vzhled sice vadí, ale zároveň nemám vůli, sílu, chuť s tím něco udělat, jako by na mně nezáleželo. Uvědomuju si, jak strašně si to protiřečí a jak špatné je to, že mi na sobě samotné vůbec nesejde. Ale jak to prolomit? Jak sama sobě nebýt ukradená a chtít udělat něco pro svůj vlastní pocit, ne proto, abych zavřela pusu lidem kolem sebe?
Předchozí