| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

V uplynulých dvou letech, kdy i u mého prcka byla zjištěna epilepsie, mi velmi pomáhalo s ostatními maminkami tady probrat, sdílet.. proto vám chci zase něco říct:
- od podzimní hospitalisace jsme měli další kontrolu v lednu, bez odběru, jen neur. vyš. k zápisům do školy a jako podklad pro posuzování stavu v SPC. Další termín jsme dostali až na půlku července.
Ke konci dubna se však hromadily poznámky učitelek ze školky na nepozornost, zahledění, únavu, dokonce semtam tik/trhavý pohyb pravé nohy, totéž sledovala moje mamka a samozřejmě já. V té době jsme často chodili k dětské (streptokok) a tak jsem s ní konzultovala tento stav - s dotazem na stravu, podporu stravy nebo rehabilitace. Právě ona mě upozornila, že by se mohlo jednat o neurologický problém a díky tomu jsem se sebrala a zašla si do nemocnice domluvit dřívější termín kontroly - nemožné.. (dr. ambuluje pouze ve čtvrtky, byly svátky, sem tam volno - opět škoda slov!)
Nicméně jsme to společnými silami pořešili alespoň odběrem na hladiny - a ten prokázal jejich hodnotu velmi nízkou, od toho podzimu poloviční. Bylo pro mě překvapením, že mi toto zavolala samotná doktorka a přes telefon nadiktovala postupné navyšování užívaného sirupu (titrace - Depakine) - trvalo to skoro tři týdny a konečná dávka je téměř dvojnásobná. Pak znovu odběr a výsledek konečně v pořádku.

Ano, člověk poleví z ostražitosti, dny ubíhají a nic se neděje, podléháme myšlence, že dětem nic není a nerady, ale poctivě do nich cpeme ten který medikament. Nejsme prostě stroje, dokonalé a jsme unavené, hlavně z toho strachu. Ale chci vám říct - jakmile nastane i u vašich dětí podobný stav, znáte je nejlíp, jeden dva dny to může vypadat jako zlobení, špatná nálada, ale trvá-li týden a více, nedejte se odbýt! Pro dítě je to "jen" píchanec, pro nás menší zlo než pravděpodobný záchvat (o kterém si stejně v koutku duše pořád myslíme, že to byl nějaký omyl, ojedinělý a už nikdy nepřijde..) - a tak to dopadlo na ten podzim, teď jsem ráda, že jsem tomu předešla, i když jsem v první chvíli v té nemocnici byla za histerku..
Jsou to naše děti.
Kač, Erika, Drátenička, Niaris, lenkaMad a další (omlouvám se za jména) - myslím na vás :)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.