| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Moje mladší trpěla na FK. Zrada byla v tom, že ona upadla do křečí NEŽ jí vyskočila teplota. Poprvé to měla tak, že byla taková jako "vláčná", unavená (měla rok a 7 měsíců), seděla mi na klíně, povídaly jsme si. A naráz byla vyvrácená dozadu, nedýchala, modrala.... Musela jsem ji rozdýchat, nechala jsem zavolat rychlou, ta přijela za 20 minut, doktor dožvýkával oběd (stalo se jí to ve 12 hodin) a povídal mi: "...ale vždyť to dítě dýchá...." JO, už dýchala, ale kdybych ji neuměla rozdýchat, tak bylo po ní....

Pak se to dlouho neopakovalo, až když měla skoro 4 roky..... Takže rada počkat do příštího rok, až se to usadí by u nás nefungovala...

Měli jsme doma (a kdykoli šla k babičce, tak sebou k babičce) tubičku Diazepanu - nálevu do konečníku. Druhou měla ve školce, všechny učitelky byly poučené... To podruhé se stalo při pobytu u babičky, začala jakoby umdlévat, měnit se v hadrovou panenku.... Babička hned použila nálev, takže jen to malé dala do konečníku, ta se hned vzpamatoval, oči jí přestaly "ujíždět" a byla OK... Doktor pak doporučil 48 hodin klidový režim,ale ona byla živel, byl problém ji držet alespoň trochu v klidu...

Víckrát se to neopakovalo, když měla dcera asi 6,5, tak jsme Diazepan vyhodili - už prošel a prý se to v takovémto věku už nestává....

Takže moje řešení by asi bylo - na dovču jet, ale mít sebou Diazepan (dítě tabletku v křeči nepolkne, takže nálevový sáček do zadinky) a mít je pořád při ruce. Dítě sledovat a jakmile se zažne nějak divně chovat (v našem případě to bylo "vláčnět a utíkat oči", ale věřím, že každé dítě je jiné a počátky záchvatu se u něho projeví jinak), tak ho hned použít. Raději zbytečně, než ho nechat upadnout do křeče.... Prostě aby to bezvědomí vůbec nenastalo!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-7= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.