Předpokládám, že musíte být nějaké občanské sdružení, či spolek, jak je to teď nově nebo jiná právnická osoba? Fyzická osoba zřizovatelem asi být nemůže.
Pokud máte podporu kraje, je to nadějné.
Já jsem ve velké organizaci, rozjíždíme chráněné bydlení pro 7 lidí. Rok se o tom vyjednávalo, CHB chce i město, v kraji je to ve strategickém plánu.
Příslib peněz na tento rok je (asi 380 000tis na půlrok, bude tam vedoucí na 0,1, sociální pracovník na 0,4, jeden až dva PSS na dohodu). Finančně je to o hubu, ale vyjdem. K letošnímu financování nám řekli, že není problém, ale příští rok může být i nula. Chystá se velká změna ve financování sociálních služeb, rozhodování o výši dotace se přenese více na města, takže přednost budou mít příspěvkové organizace města, pak organizace kvalitní, známých..... Tam, kde je ve městě poskytováno chráněné bydlení pro stejnou cílovou skupinu vícero zřizovateli, bude jen na svévoli města, komu dotace dá (takže se rozjede parádní konkurence).
Takže nejistota financování je jedna věc.
Pak profesionalita týmu - ale to asi víte, jakou kvalifikaci musí pracovníci mít.
Registrovaná služba se rovná práce na kvalitě, splnění standardů, inspekce.
No já bych do toho nešla ani za zlaté prase