Mám místní řepkový panenský i rafinovaný. Panenský má hodně výraznou chuť, je velice zdravý, ale na smažení nevhodný. Rafinovaný nemá skoro žádnou chuť a je na smažení. To samé máš se slunečnicovým. Ten v ČR není zvykem vůbec používat panenský, jen rafinovaný na smažení (tepelnou úpravu), ono taky proč jíst za studena rafinovaný olej, zas tolik ho nesníme, aby nás to zruinovalo a nutričně je to zcela jinde, ale třeba Rusové a Ukrajinci slunečnicový panenský používají častěji.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.