Přidat odpověď
Martuško,
knihu jsem nečetla, ale pšenici se už pár let snažíme vyhýbat.
Pečivo preferuji žitné nebo peču ze špaldové mouky, jak chleba, tak rohlíky, většinou míchám špaldu+žito+další mouky podle nálady. Mouky je na trhu nepřeberné množství a dá se s ní pracovat stejně nebo podobně jako s pšeničnou.... chleba, rohlíky, knedlíky, moučníky, buchty, vánoční cukroví... prostě všechno dělám trochu jinak.
Nejraději mám mouku špaldovou, pohankovou, žitnou, ovesnou, rýžovou... v dnešní době je skutečně velký výběr.
Těstoviny kupuju špaldové. Sušenky a mlsky dělám z ovesné mouky.
Chce to přemýšlet, zkoušet, hledat varianty, recepty.
Takže shrnu to - dobře děláš, pšenice v dnešní době není v té podobě jako měli naši předci - díky genetickým manipulacím (kvůli větším výnosům) se zní stala plodina nezdravá, zvyšuje cukr v krvi, její nutriční hladina je nula nula nic.
Ne nadarmo se říká že mnoho lidí, hlavně žen má "pšeničné břicho", prostě se po ní tloustne, má neblahý vliv na srdce, imunitu, zvyšuje se počet diabetiků...atd atd.
Předchozí