Alraune,nic si nemusela? a to ti nebylo blbé vlastně si dělat z mamky služku,co vše obstará uklidí a podobně.
Můj syn má své povinnosti,ale i radosti,to se neboj.On už ted dobře ví,že mi tím ,že si svoje splní sám a v klidu, pomáhá a že tím mám potom víc času třeba vzít kolo a jed s ním na výlet.
Asi to vyplývá ze situace,že jsme samy a já to vlastně už prožívám podruhé a poprvé jsem byla stará jako on a tak vím ,že buzerovaný se určitě necítí.
.
Graine,je rozdíl,zda po učiteli chceš určitý přístup,protože je rozmazlený (v 1tř. chtěla kdysi jedna maminka,aby její dítě psalo propiskou,místo perem,že perem psát nechce)a nebo ho fakt kvůli diagnoze potřebuje.Tam by měl nejen rodič,ale i učitel se zamyslet nad tím,jak na to,protože on má zkušeností víc ,než rodiče a může přijít na něco, co nás ani nenapadne.
Dokud neví víc než učitelka,to mi připomnělo,když syn jednou věděl víc(na staré škole),došel domu z trestem"nemám si ve škole vymýšlet blbosti"
Ten trest nepsat a ve škole jsem to učitelce dokázala,že si nevymýšlí(mimo vyučování,už tak má pověst blbky i mezi dětmi a já nechtěla přilévat olej do ohně).Ta sama ho učila i v náboženství a když tam kdysi vyrušoval(ano moje dítě není svaté) ,dostal ta trest napsat doma 4x otčenáš.Jen mne dostalo to,že po 3 letech,co ho to vyučovala,mi řekla,že mu ho mám nadiktovat
.Syn ho uměl už dávno ode mne.
Liško děláš dobře.Syn má taky problém se třeba ve škole soustředit(je na tom podobně jako tvůj),ale musí se snažit.Učitelé to ví a na mou žádost k němu přistupují,jako by je neměl,jen to zohledňují,když je to nutné.Kroužky a různé povinnosti,které musí plnit,jim spíše pomáhají.Měli jsme výbornou učitelku ve školce a byla rozhodně proti zvláštní škole.Syn má 1 a sem tam 2
Ale musím se zastat Terezy.Sama kolem sebe vidím honem vytvořené diagnozy,protože se hoděj.
Ráchel" ústní zkoušení, až bude nosit sešit",tak tomu věřím,že dokáží být takto omezené.Když si můj syn ještě ve staré škole na fotbale pochroumal zápěstí a vyfasoval od dr ortézu,donutila ho druhý den po úraze jedna učitelka ortézu sundat a psát písemku(moc toho přes bolest nenapsal a já málem bouchla ,jak papiňák,když jsem se to dozvěděla),ona nemá čas ho zkoušet ústně.