Přidat odpověď
Srovnávat ZUŠ a klasickou školu vůbec nemá smysl. Ze ZUŠ může být dítě velmi snadno vyloučeno pro nedostatek talentu, pro nepostupující tempo výuky atd. ZŠ možnost vyloučení dítěte nemá, ačkoli se již dají sepsat smlouvy s rodiči.
Já osobně dnešní učitele od čtvrté třídy výše lituji. V synově třídě jsem s úžasem sledovala, jak z milých dětí vyrostli nevychovaní jedinci, kteří už v páté vědí, že učitel na ně absolutně nemůže - pětka? no a co, poznámka - totéž, domlouvání - je mi to jedno... S učitelem tráví daleko více času osobním kontaktem než s vlastními rodiči, neboť doma sedí u PC. Rodiče pak tvrdí, že s nimi žádné konflikty nemají a co učitel má za problémy - doma po dětech nic nechtějí, nevyžadují žádnou pomoc a nechají je dělat cokoli, jen aby měli svůj klid. Fakt děs běs a učitel fakt bezmocný. V tomto případě si myslím, že v dřívějších časech by jedna dobře míněná facka (zejména uštědřená mužem - učitelem naprosto bez emocí) by vyřešila mnohé. Dnes si to opravdu dovolí málokdo, neboť byť by to byl uvedený případ, rodiče by z toho udělali aféru.
Předchozí