Přidat odpověď
Já teda osobně skleničky nepoužívám vůbec, nevidím v nich žádný praktický smysl, spíš by mi to překáželo. Do peřin dávám jogurt přímo v nádobě, ve které se mléko ohřívalo, dobře zabalím, nechám přes noc a pak přesunu i s hrncem do ledničky a tam dále skladuji. Připadá mi to praktičtější než se crcat se skleničkami, protože potřebné množství jogurtu k jídlu si pak můžu z hrnce odebrat a servírovat třeba v miskách, ve kterých ho pak různým způsobem doplním a ochutím, jindy z toho zase vezmu pár lžic na nějaké vaření, pomazánky atd. Navíc se někdy stane, že chci celé množství jogurtu překapat v cedníku, aby byl ještě hustší, takže bych to musela pracně zase dolovat ven z těch skleniček, překapávat a pak zas vracet... Takhle to účel splní bohatě a za celých nejmíň 20 let, co takhle jogurt připravuju, se mi nikdy nestalo, že by se nějak zkazil nebo byl nějakým způsobem v nepořádku.
Předchozí