Přidat odpověď
Aha, já psala na Lada2, přišlo mi, že píše jako za jídelnu.
Ale i doma to chce oddělovat. Koneckonců, sama to mám taky za sebou, nepřišlo mi na odddělování nic strašného, prostě část nádobí byla jen na bezlepkové vaření.
Celiakie udržované maličkým množstvím lepku jsou zrádné.
v jídelnách by se do takových experimentů neměli vůbec pouštět, pokud tu přípravu diet opravdu nemají nějak zastřešenou dietní sestrou, můžou mnohem více uškodit než prospět, pokud to nedělají správně a rodiče s dítětem na to spoléhají.
Ony tedy ne všechny vylučovací diety jsou tak striktní i na "stopy", ale krom celiakie to platí i pro jiné, třeba pro těžké alergie na ořechy.
u bezlepkové se odděluje i provoz na práci s moukou od bezlepkového, protože stačí, dkyž se mouka sype v blízkosti a lítá vzduchem a může kontaminovat bezlepkové.
kdyby se mě to někdy týkalo (jakože doufám, že nebude), tak bych to řešila koupením té lednice a mikrovlnky a vlastního nádobí do školky. Risk z nesprávné přípravy je pro celiaka fakt velký.
Předchozí