| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Danulu, ale tyhle problémy nemají všichni. Byla jsem v kontaktu se spoustou maminek, ještě z Motola (bydlím na Ostravsku, jen na operace jsme jezdili do Prahy), kteří zvládali nasazování čoček bez problémů. A třeba mají děti čočky dodnes.
Nám to ale dělalo neuvěřitelné problémy no.
A třeba jsou případy, kdy to opravdu bez čoček nejde. Když je očko malé a nepodaří se voperovat nitrooční čočku (v případě zákalu se zkalená čočka odstraní a nahradí umělou nitrooční čočkou - s cca 30 dioptriemi) a pak se dává na dokorigovování vidění teda buď ta kontaktní čočka nebo brýle. Tak někdy se nepodaří tu čočku 30dioptrií voperovat - až očko poroste, tak až pak. A do doby se prostě musí dávat kontaktní čočka denně - např. s 35 dioptriemi. Protože jinak je dítě prostě slepé.

Ale v našem případě - kdy se nitrooční čočka podařila voperovat, nechápu to trvání doktorů v Praze na kontaktních čočkách. ~a~

Malá musela třeba měsíc po operaci vždy ráno a večer kapat Atropin. Aby nesrostla duhovka. A když si představím že nedávno jsem byla na očním a rozkapali mi oči atropinem, a viděla jsem fakt prd. Tak si říkám, chudáček malá.... ~7~

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.