| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Jmenuji se Olga, dlouho se mi to jméno nelíbilo, chtěla jsem se jmenovat úplně jinak, třeba Irena nebo Martina, a když mi bylo cca třicet, nějak se mi to srovnalo v hlavě, se spoustou jiných věcí a naučila jsem se to jméno mít ráda a za jiné bych ho neměnila. Preferuji, když jsem oslovována základním tvarem, nevadí mi Oli, trochu se ježím, když mi někdo říká Olinko, ale to jsou většinou o generaci starší kolegyně. Nemám ráda, když mi říkají Olino, ale vím, že tím nic zvláštního nemyslej, prostě jim ta Olga (Olgo) neleze z pusy. :-D
Pakliže lidé z tvého okolí neakceptují tvoje přání na oslovování, vypovídá to něco o nich, ne o tobě. Přídech přísnosti tomu přisuzuješ ty sama, oni za to nemůžou a ani to tak nevnímají a nejspíš ani netuší, že by ti to mohlo vadit právě z tohoto důvodu.
Náš šéf nás oslovuje křestními jmény a vyká, všem nám říká základním tvarem, jen kolegyni Ludmile říká Lído, a není to proto, že by ji měl raději nebo se k ní choval jinak než k ostatním.
Moje rada - přijmi svoje jméno, měj ho ráda a zkus nepředjímat, co tím lidi myslej, když ti řeknou Evo. Obvykle nemyslej vůbec nic.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.