| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Co se cukrovky týče, jsem naprostý amatér, přesto mám cukrovkáře mezi občasnými strávníky. Již jako laik vidím, že životosprávě moc nedává, což připouští, ale v zásadě je nakloněn jíst to, co mu uvařím. Instrukce od dr. byly buď nejasné nebo jedním uchem...atd.
Samozřejmě jsem zkusila strejdu Googla, ale nějak se v tom ztrácím.

Zadání: Cukrovka 2. typu, 3x denně prášky před jídlem.

Peču běžně, stačí, když místo cukru použiju nějakou náhražku? Mám péct zvlášť pro cukrovkáře a pro zbytek světa? Co když se děti pustí do cukrovkářského mrkváče, škodí? Cukr je pro diabetika úplné tabu nebo se může někdy/trochu?
Jaké je vhodné složení jídla? Které přílohy jsou vhodné, které omezit a které vyřadit? Co pečivo třeba k snídani? Odstranit úplně nebo jen omezit? Co alkohol?
Sklenka vína k večeři je v pohodě nebo ne? A pivo? Prozatím jí typickou českou kuchyni, což je přesně to, co já nevařím skoro vůbec.
Dá se o nějaké národní kuchyni říct, že v zásadě odpovídá požadavkům na cukrovkářskou dietu (to abych to měla jednodušší - třeba většina jihoamerické kuchyně je vhodná pro celiaky bez jakýchkoli úprav)?

Kolikrát denně má jíst? 5x? Nevadí, že před těmi 2 prostředními jídly nemá žádný prášek? Jaký je maximální BMI? Děkuji za životní zkušenosti a blbuvzdorný návod.
Musím pryč, ale večer důkladně prostuduji.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.