Přidat odpověď
Ale ne: hodně kupujeme od přímo od pěstitelů - brambory, pytel mrkve, po 10 kg petržel, celer, hlávky zelí - jednak nakládáme, jednak do sklepa na uložení. Domácí máme bylinky, kadeřávek, jinak jenom pochutiny (maliny apod.). Jablka ze sadů - když jedeme kolem, bedýnku tak 4 x za zimu. Nejvíc se u nás od podzima do jara sní mrkve, to odhaduju tak na 30 kg nejmíň. Do konce loňského roku jsem chodila pro mléko - za 15 Kč/litr, doma jsem dělali kefír, bohužel mléčná výroba byla u nás ukončena, už mají jen na maso. A maso - hodně taky od soukromníků - od jedné paní bio hov+vepř. (do loňska měla 120 ( hovězí) a 100 (vepř.) za kg, letos podražila, i k nám se doneslo, že bio je něco lepšího a má to dražší o 20 Kč/kg, což dám. Skopové/jehněčí taky od souseda z chovu. Jen ty slepice mi chybí - manžel je doma na zahradě nechce a rodiče se mi taky nepodařilo přesvědčit. Ale jsem zmlsaná - jsem si uvědomila asi před týdnem, kdy jsme po delší době byli u rodičů na oběd a zjistila jsem, že se mi ekluje houskový knedlík z hyper/super - já bych ho prostě někomu, koho pozvu na nedělní oběd nedala. Když už si dám práci se svíčkovoou z domácího hovězího, tak kupovaný knedlík ne-e.
Předchozí