Přidat odpověď
Ahoj,
parní troubou nemužeš nahradit horkovzdusnou troubu - parní trouba je na vaření a ohřávání (nebo rozmrazování)... veškeré přílohy lze vařit v páře (brambory, knedlíky, luštěniny, těstoviny, rýže,...) dále lze vařit třeba polévky, paštiky,...
ohřívat celá jídla s použitím poklopu jako v MT. délka ohřevu je více méně stejná jako u MT, s tím rozdílem že parní trouba se předehřívá (vytvaří se pára)
Převážná řada výrobců má vytvážení páry v prostoru kde je potravina, což je takový "pařák" - neni to uplně vhodné (Bosch, Siemens, AEG,...)
Nejkvalitnější vaření v páře lze dosáhnout tak že se pára vytváří mimo a následně je vháněna do prostoru (jako u profesionálních konvektomatů)(Miele, Küppersbusch)
Mám Miele doporučuju, cena odpovídá kvalitě.
Předchozí