Angrešte, já se cukru za každou cenu nebráním, do alternativ cukru se mi moc nechce, protože o nich nic moc nevím, jsou drahé a může to být jako palmový tuk. Je to alternativa, ale když víc zjistíš, nic vhodného.
Takže díky za veškeré info, ale ještě jedno bych potřebovala ujasnit.
Používám doma hodně místo bílého (tedy rafinovaného řepného cukru) hnědý třtinový, protože jsem si myslela, že je nerafinovaný, nečištěný, tudíž se zbytky melasy, tj. minerálů a je lepší než řepný bílý.
Muscovado je bez melasy.
Jaký je vhodnější používat, ten hnědý třtinový (a proč ho předem dokonale rafinují a pak přidávají melasu ?, myslela jsem, že technologicky ho prostě nezbaví melasy a je to) nebo muscovado (ale ten píšeš, že je to nerafinovaný cukr zbavený melasy, tomu nerozumím ? myslela jsem, že jak je nerafinovaný musí být s melasou)
Já používám tenhle muscovado a prý obsahuje melasu
http://www.karite.cz/potraviny/sladidla/prirodni-trtinovy-cukr-muscovado-500-g-bio-bio-nebio.html
tak já už nevím