Přidat odpověď
No že je to voda s rozpuštěnou sacharózou, plus pár příměsmi nějakých zbytků z javoru, které tomu dávají cuť.
Je to vpodstatě totéž, jako když si ve vodě rozmícháš normální cukr. Plus to trochu přichutíš a sypneš špetičku vitamínů a minerálů, ale to je fakt zanedbatelné, u všech sladících přípravků. U sladícíh přípravků je prostě drtivou většinou ta věc cukr (různý, javor sacharózový, agáve hlavně fruktózová...) a ty řečičky o děsném obsahu vitamínů aminerálů jsou..no, vem, že tam toho necukru a nevody je řádově třeba procento, z toho dost velký podíl bílkovin a celulózy. No, když jednou kousneš do jabka, dostaneš do sebe minerálů a vitamínů jak ze tří flašek sirupu, jakéhokoli.
Ale je to ukrutný byznys. Lidé chtějí sladit a momentálně je módou odpor vůči sacharóze z řepy (proč ne vůči sacharóze z javoru, to se mě neptej, tohle není rozumem pochytitelné, to je emoční věc), tak výrobci všech těchto věcí se snaží prodat tu špetičku něčeho jako něco pekelně zdravého.
Ale fakt to celkově máš úplně fuk. Není smyslem nahradit řepnou a třinovou (rafinovaný cukr je řepný i třtinový, neoznačuje se, běžně se při nedostatku řepy používá třitna, dřív i v českých cukrovarech, než byly ve velkém zrušeny) sahcarózu sacharózou z javoru či mrkve, nebo glukózou z datlí, nebo fruktózou z agáve a kukuřice... smyslem by mělo být prostě míň sladit, trochu si odvyknout. A pak už je edno, čím sladíš, jsou to všechno cukrodárné rostliny, které lidsrtvo konzumuje odpradávna. ALe nikdy je nežralo v tomhle množství.
Předchozí